Vopsire in camp electrostatic | Slefuire | Sablare | 0265-211.150

Servicii diverse

Va oferim servicii de:

 • vopsire in camp electrostatic. Sc Prisma detine si instalatie de vopsire mobila cu vopsea lichida
 • servicii de presaj – realizate cu prese hidraulice si mecanice
 • debitare tabla cu dimensiuni pana la 1 m lungime si latime de 80 cm
 • slefuire
 • sablare
 • sudura
 • galvanizare
 • transport marfa cu greutate de pana la 3,5t

Sablarea:

prisma-info-servicii-sablare-08prisma-info-servicii-sablare-09

Este o metoda simpla de curatire a suprafetelor de orice tip (metal , masa plastica , lemn, sticla., zidarie, etc. ) , curatire care apoi este urmata de un procedeu oarecare de protectie ( acoperiri electrochimice , vopsire , lacuire , uleiere , etc ) a suprafetelor.

prisma-info-servicii-sablare-01prisma-info-servicii-sablare-02vopsire-jante-01vopsire-jante-02vopsire-jante-03vopsire-jante-04vopsire-jante-05

Principiul metodei

Consta din bombardarea suprafetelor cu un jet de aer comprimatsub presiune care prin impact produce curatarea de contaminanti ( tunder, rugina, praf, etc ) a suprafetelor.

Functie de starea initiala a suprafetei pecum si de gradul de finite urmarit ca si agent de sablare se poate folosi : nisipul curatos. alicele de plumb, electocoridonul, perlele de sticla .

Dotari

Operatie de sablare se executa intr-o cabina de sablat inchisa etans pevazuta cu o ventilatie proprie , cu ajutorul unui pistol de sablare cu nisip cuartos .S.C. Prismainfo detine si o statie de sablare mobile cu care se pot sabla suprafete mari la domiciliul clientului.In cadrul atelierului de sablare pe linga alte operatii specifice s-a pus la punct un procedeu de reconditionare de inalta calitate a rotiilor aoto de diverse dimensiuni atit din tabla cit si din aliaj de aluminiu.Dupa reconditionare rotile sunt vopsite in cimp electrostatic.

Vopsirea cu pulberi in camp electrostatic

GENERALITATI

Avantajele procedeului

Acest procedeu se caracterizează printr-un grad mic de poluare pentru că nu se folosesc solventi .

Pulberea dispersată este acumulată, filtrată, şi refolosită, de aceea acest procedeu este unul dintre cele mai eficiente metode de vopsire.

Stratul de voipsea prezintă un gard mare de rezistentă la intemperii şi agenti chimici , la abraziune .

Aplicatii in protejarea suprafetelor metalice in constructii metalice, industria auto, sisteme de evacuare, bunuri de larg consum de uz casnic, etc.

Exista o mare diversitate de culori.

Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o metodă de protecţie a suprafeţelor metalice , ea asigura o calitate superioara a produsului finit, atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, al rezistentei la coroziune cat si din punct de vedere al aspectului comercial.

- Etape tehnologice

Procesul de vopsire presupune urmatoarele etape si dotari tehnologice :

1. Pregatirea suprafetelor realizata pe linia de pregatire a suprafetelor.

2 Vopsirea in camp electrostatic prin pulverizarea suprafetelor cu vopsea pulbere realizata cu pistol de vopsit in camp electrostatic in cabina de vopsit cu pulberi.

 • polimerizarea pulberi depuse realizat in cuptorul automat de polimerizare .
 • controlul calitatii suprafetei acoperite , ambalarea si livrarea semifabricatelor vopsite realizat cu aparatura adecvata.

. Principiul de vopsire in camp electrostatic.

Intre un electrod alimentat cu tensiune ridicata si polul opus apare un camp electric cu linii orientate conform principiilor fizicii. Intensitatea câmpului depinde de diferenţa de potenţial si distanta existenta intre cei doi poli, precum si de caracteristicile mediului înconjurător. Particulele aflate in vecinătatea electrozilor sunt încărcate cu electroni, ele sunt respinse de electrod si atrase de polul opus, de-a lungul liniilor de camp. In cazul in care polul opus este legat la pamant, electronii captati vor fi astfel descarcati, mentinadu-se astfel constanta diferenta de potential si intensitatea cimpului. In baza acestor considerentele de principiu materialul pulverizat este transportat pe suprafata piesei care se acopera.

Vopsirea suprafetelor cu vopsea pulbere se realizeaza cu un pistol special in interiorul caruia se afla un electrod, care permite incarcarea cu sarcina a particulelor de vopsea (incarcare cu electroni ).

Datorita proprietatii polimerilor de a se incarca electrostatic si de a “pastra” sarcina electrica, particulele de vopsea pulbere sunt atrase de suprafata piesei ( care este legata la polul opus respectiv este legata la pamant ) si se depun pe suprafata acesteia .

Deci conditiile strict necesare pentru depunerea uniforma a particuleleor de vopsea pe piesa in pulberii in camp electrostatic sunt :

 • pistolul sa fie echipat cu electrod .
 • piesa sa fie impamantata.
 • intre cele doua elemente sa fie creat campul electric.

Pentru realizarea tehnologiei de vopsire in camp electrostatic atelierul de vopsitorie este dotat cu cabina de vopsit ,cabina fiind prevazuta cu pistol de vopsit in camp electrostatic si cuptor electric de polimerizare .

1.PREGATIREA SUPRAFETELOR

Pregatirea suprafetei are un rol hotarator in atingerea performantelor acoperirii, influentand caracteristici precum aderenta, rezistenta la lovire, rezistenta la caldura umeda si ceata salina.

prisma-info-servicii-sablare-07prisma-info-servicii-sablare-06prisma-info-servicii-sablare-03prisma-info-servicii-sablare-04prisma-info-servicii-sablare-05

Alegerea unei metode de pregatire a suprafetei se va face functie de natura metalului si de starea suprafetei. Alegerea metodei este foarte importanta in imbunatatirea aderentei si proprietatilor anticorozive ale peliculei.

O pregatire superficiala a suprafetei conduce la obtinerea unei pelicule cu proprietati scazute indiferent de calitatea vopselei pulbere.

In mod normal in vederea vopsirii pregatirea suprafetei pentru vopsit se relalizaeaza prin indepartatrea de la suprafata lor a impuritatilor de natura organica sau anorganica .

Etapele procesuleui de pregatire sunt : indepartarea ruginii, degresare alcalina, spalare cu apa, aplicarea acoperirii de conversie chimica (fosfatare –pasivare ), spalare cu apa , uscare.

Indepatarea impuritatilor de natura organica ( resturi de ulei, vaselina , solutii de ambutisare etc. ) provenite din prelucrari mecanice anterioare se realizaeaza cu solutii alcaline de degresare .

Indepatarea impuritatilor de natura anorganica (praf, rugina , span ,tunder etc. ) provenite din prelucrari mecanice anterioare se realizaeaza prin slefuire mecanica , sablare , decapare chimica ect.

Pregatirea suprafetelor destinate vopsirii se poate realiza in

 • atelierul de vopsitorie pe linia de pregatire (linie compusa din baie de degresare ; spalare ;fosfatare ;uscare ).
 • atelierul de galvanizare fie pe linia de rame sau tamburi .
 • atelierul de sablare folosind nisip cuartos .